Їли рибу і м’ясні консерви: за минулий рік сім жителів області захворіли на ботулізм

Фото тематичне

Упродовж 2021 року в області зареєстровано 7 випадків захворювання на ботулізм з 7 потерпілими, 1 людина померла. Такі результати моніторингу об’єктів довкілля та неінфекційної захворюваності населення області, який здійснюється Державною установою “Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”.

Захворювання обумовлені вживанням в’яленої та сушеної річкової риби (тарань, плотва), виготовлених у домашніх умовах з порушенням санітарних правил та технології приготування. Хворіли мешканці Черкас, Золотоноші та села Благодатне Золотоніського району.

Також захворювання на ботулізм пов’язані із вживанням м’ясних домашніх консервів (свиняча тушонка, паштет м’ясний, консервована свиняча домашня ковбаса, консервована кров’янка). Хворіли мешканці с. Васильків Звенигородського району, с. Трушівці Черкаського району. Мешканець с. Орадівка Уманського району захворів на ботулізм після вживання в’яленого м’яса домашнього приготування.

Також в області зареєстровано 3 випадки отруєнь неїстівними грибами з 3 потерпілими (дорослі), 1 людина померла. Отруїлися грибами мешканці с. Михайлівка та смт.Чорнобай Золотоніського району, смт. Катеринопіль Звенигородського району.

Потерпілі вживали гриби рядовки, опеньки та зеленухи смажені, які, вочевидь, переплутали із блідою поганкою.

За інформацією пресслужби ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

19 Січня, 2022 в 03:23 / Переглядів: 108

Теми: Суспільство,Черкащина

Залиште коментар

avatar
  Підписатися  
Повідомте про