Держпродспоживслужбою виявлено масові порушення санітарного законодавства у навчальних закладах Умані та Уманського району

Напередодні початку оздоровчого сезону 2018 року Уманським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області вжито ряд наглядових (контрольних) та превентивних заходів щодо дотримання санітарного законодавства та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя.

   Зокрема, в ході підготовки до оздоровчої кампанії міськрайонним управлінням розроблено та доведено до керівників навчально-виховних закладів міста Умань та Уманського району рекомендації щодо постачання харчових продуктів, дотримання протиепідемічних та санітарно-гігієнічних вимог, здоров’язберігаючих та здоров’язміцнюючих технологій.

    Відповідно до затвердженого плану проведено 82 комісійні перевірки навчально-виховних, розважальних закладів, місць масового відпочинку на воді, водойм міста та району.

    Наслідками проведених наглядових (контрольних) заходів стало: закриття за пропозиціями управління трьох закладів на санітарні дні; відсторонення від роботи 13 осіб; вилучення з реалізації 341 кілограма харчових продуктів через відсутність їхнього маркування, недостовірні документи, перевищення граничної допустимої концентрації нітратів у овочах, проведення дезінфекції водогінної мережі в 1 закладі; заборона використання води питної у 12 навчально-виховних закладах району.

  В зв’язку з невідповідністю води питної Державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» міськрайонним управлінням ініційовано винесення вказаного питання на розгляд комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

   У рамках підготовки до сезону літнього відпочинку на водних об’єктах Уманською міжрайонною державною лабораторією Держпродспоживслужби досліджено воду та прибережні ґрунти водойм міста Умань.

 З метою запобігання порушенню санітарного законодавства у майбутньому та враховуючи результати комісійних перевірок, Уманським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області ініційовано проведення нарад з керівниками навчально-виховних закладів, медичними працівниками, завідуючими господарством закладів, постачальниками продуктів.

 

 

О. П. Кітов – в. о начальника Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

Червень 5, 2018 в 21:40 / Переглядів: 259

Теми: Політика,Суспільство,Умань,Черкащина