На Черкащині подорожчало сало

За останній місяць сало в Черкасах подорожчало на 60 грн. Кілограм продають по 180 грн. На ринку відчувається дефіцит. Купити делікатес можна не щодня


— Ціна зросла, бо збільшилися витрати. Вдвічі піднялися ціни на закупку. За кілограм правлять 46 гривень, — розповідає продавщиця 57-річна Надія Ткаченко. – Ціна на сало скоріше всього збільшуватиметься. Селяни перестають займатися вирощуванням свиней. Не вигідно, бо дорогі корми.

За словами консультанта із розвитку аграрного бізнесу Сергія Безносюка, сало дорожчатиме й далі, пише gazeta.ua.

– Пік подорожчання припаде на новорічні свята. Кілограм сала може коштувати 200–250 гривень. Мова йде про бекон. Його цінують найбільше. Дорогим буде й підчеревина. А звичайне біле сало триматиметься на рівні 120–150 гривень, — каже експерт.

На його думку, дефіцит зникне навесні. За п’ять-сім місяців виростуть поросята, яких фермери отримали влітку. 

 

Октябрь 13, 2017 в 12:46 / Переглядів: 144

Теми: Економіка,Події,Суспільство,Україна,Черкащина