Кавуни на черкаських ринках перевірили на вміст нітратів

Пов’язане зображення

Кавуни та дині дедалі частіше з’являються на черкаських ринках. Журналіст “ВІККА” разом зі спеціальним приладом – нітратоміром вийшов інспектувати продукцію черкаських торговців на вміст нітратів і перевірив дві найпопулярніші торговіплощі.

Лікар-гастроентеролог Галина Мельник говорить: куштувати ранні кавуни слід дуже обережно.

– І дині, й кавуни – це продукт осені. Є новітні технології (плівка, парники), коли вони вирощуються і дозрівають за два місяці. Звісно, вони їстівні. Але при такій методиці дозрівання натягують на себе багато нітратів. А, як відомо, нітрати – це й канцерогени, і токсичні речовини, які накопичуються у печінці, нирках і потім можуть навіть викликати навіть онкологію, – говорить лікарка.

В усіх смугастих, які піддалися перевірці журналістів, нітратомір виявив перевищення – подекуди у два рази й більше.

Про це інформує infomist.ck.ua 

Июль 24, 2017 в 12:11 / Переглядів: 376

Теми: Суспільство,Україна,Черкащина